Αρχική / Αρθρα Βελονισμού / Νευρολογικές Παθήσεις / Νευραλγία Τρίδυμου νεύρου και Βελονισμός

Νευραλγία Τρίδυμου νεύρου και Βελονισμός

Νευραλγία Τρίδυμου νεύρου και Βελονισμός


Η νευραλγία του τριδύμου νεύρου, χαρακτηρίζεται από δυνατό και μικρής διάρκειας πόνο, που εντοπίζεται συνήθως στην κάτω γνάθο και την πλευρά του προσώπου, αλλά μπορεί επίσης να εμφανίζεται στην άνω γνάθο ή στην περιοχή του κροτάφου, του μετώπου και του ματιού.

Ο πόνος της νευραλγίας του τριδύμου μπορεί να επανέρχεται πολλές φορές την ημέρα και να προκαλείται από κινήσεις, όπως η ομιλία και η μάσηση. Συνήθως, ο ασθενής νιώθει ότι ο πόνος έχει χαρακτήρα "σαν να χτυπάει ηλεκτρικό ρεύμα". Οφείλεται στις μη φυσιολογικές ηλεκτρικές εκφορτίσεις των κυττάρων του τριδύμου νεύρου οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις μπορούν να ελεγχθούν με χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής.

Πως αντιμετωπίζεται η νευραλγία τριδύμου;

Τα φάρμακα είναι η θεραπεία πρώτης γραμμής για την νευραλγία τριδύμου. Ενώ μερικοί ασθενείς ανταποκρίνονται σε μέτριες δόσεις της θεραπείας με ένα φάρμακο και με μικροαγγειακή αποσυμπίεση.

Ο βελονισμός έχει αναγνωρισθεί από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ως επιστημονική θεραπευτική προσέγγιση με αποτελεσματική ικανότητα ανακούφισης του πόνου. Ο βελονισμός είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης της νευραλγίας τριδύμου. Μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, είτε συμβατικές, είτε εναλλακτικές. 

 

 

 

Πλεονεκτήματα του βελονισμού

Βιβλιογραφία