Βίντεο

Ιστορία του Βελονισμού

Μια αναδρομή στην ιστορία του παραδοσιακού Κινέζικου βελονισμού, καθώς και η εφαρμογή του για την προώθηση και διατήρηση της καλής υγείας.

Πονάει ο Βελονισμός;

Δεν πονάει ο βελονισμός. Ο βελονισμός γίνεται με πολύ λεπτές, ελαστικές, ειδικές βελόνες, οι οποίες εισάγονται ελάχιστα χιλιοστά στο δέρμα του σώματος σε σημεία καθορισμένα και με διάφορους συνδυασμούς…

Ο Βελονισμός στην Δύση

Ο ιατρικός βελονισμός χαρίζει υγεία, ευεξία και ισορροπία σε σώμα και πνεύμα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που στερείται παρενεργειών και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από ιατρούς κατάλληλα εκπαιδευμένους.

Βελονισμός και άλλες Θεραπείες

Ο Βελονισμός συνδυάζεται και με άλλες Θεραπείες. Εκατοντάδες κλινικές μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα του Ιατρικού Βελονισμού έχουν καταδείξει ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Κόψτε το τσιγάρο με Βελονισμό

Η θεραπεία με βελονισμό για τη διακοπή του καπνίσματος είναι δυναμική και όχι θεραπεία υποβολής. Ο βελονισμός βοηθάει όλους εκείνους που θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν αλλά δεν μπορούν.

Συμβουλες για το Ροχαλητό

Ο χαρακτηρισμός του ροχαλητού ως διαταραχή είναι κατ’ αρχήν εσφαλμένος, μιας και οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ροχαλίζουν κάποιες νύχτες. Παθολογική σημασία αποκτά το ροχαλητό, όταν έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

Συμβολή του Βελονισμού στους Αθλητές

Η ηρεμιστική δράση του βελονισμού (με την ενεργοποίηση των ενδομορφινών και εγκεφαλινών) βοηθάει τον αθλητή να χαλαρώσει και να συγκεντρωθεί κάτι που είναι πολύ σημαντικό για την καλύτερη απόδοση του, τη μείωση της κόπωσης και την βελτίωση της φυσικής κατάστασης.

Αθλητικές Κακώσεις

Σε συνεργασία με τον αθλίατρο ή τον θεράποντα ιατρό του αθλητή, η ανακούφιση από τους πόνους, η επάνοδος στην αθλητική δραστηριότητα και οι μελλοντικές επιδόσεις του αθλητή είναι οι κύριοι στόχοι του Ιατρικού βελονισμού στην αντιμετώπιση των αθλητικών κακώσεων.

ΕΥ-Laser για την ρινιτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα νόσημα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ κόσμο γύρω στο 10% στη χώρα μας, και σύμφωνα με έρευνες 50.000.000 σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Η εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα είναι μια συχνή πάθηση που προκαλείται από αλλεργία σε διάφορα αλλεργιογόνα.

Ροχαλητό και Παθήσεις του Αναπνευστικού Συστήματος

Το 30% περίπου του γενικού πληθυσμού ροχαλίζει κάθε φορά πού κοιμάται. Το ροχαλητό συνήθως προκαλείται επειδή υπάρχει κάποιου είδους απόφραξης στην ελεύθερη δίοδο του αέρα στο πίσω μέρος της μύτης και του στόματος.

Εάν κόψεις το κάπνισμα με βελονισμό θα πάρεις κιλά;

Εάν κάποιος κάνει βελονισμό για να κόψει το κάπνισμα δεν πρόκειται να πάρει βάρος διότι δεν θα αυξηθεί η όρεξη του ούτε θα έχει μεγαλύτερη τάση να φάει γλυκά.

Πως Αντιμετωπίζεται ο ασθενής με Ίλιγγο;

Είναι πολύ σημαντικό να τεθεί η σωστή διάγνωση της ζάλης ή του ιλίγγου, διότι ενώ στην πλειοψηφία των περιστατικών δεν πρόκειται για σοβαρής αιτιολογίας σύμπτωμα, πρέπει να αποκλειστούν καταστάσεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον ασθενή.

Ροχαλητό και Βελονισμός

Υπάρχει θεραπεία για το ροχαλητό;
Η κλινική εξέταση από τον ωτορινολαρυγγολόγο μπορεί να αποκαλύψει αρκετά συχνά: στραβό ρινικό διάφραγμα στη μύτη, πολύποδες ή αλλεργική ρινίτιδα, μακριά και παχιά σταφυλή και μαλακή υπερώα, υπερτροφικές αμυγδαλές και αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια), κ.α.