Βίντεο

Ιστορία του Βελονισμού

Μια αναδρομή στην ιστορία του παραδοσιακού Κινέζικου βελονισμού, καθώς και η εφαρμογή του για την προώθηση και διατήρηση της καλής υγείας.

Πονάει ο Βελονισμός;

Δεν πονάει ο βελονισμός. Ο βελονισμός γίνεται με πολύ λεπτές, ελαστικές, ειδικές βελόνες, οι οποίες εισάγονται ελάχιστα χιλιοστά στο δέρμα του σώματος σε σημεία καθορισμένα και με διάφορους συνδυασμούς…

Ο Βελονισμός στην Δύση

Ο ιατρικός βελονισμός χαρίζει υγεία, ευεξία και ισορροπία σε σώμα και πνεύμα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που στερείται παρενεργειών και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από ιατρούς κατάλληλα εκπαιδευμένους.

Βελονισμός για Κεφαλαλγίες-Ημικρανίες-Πονοκέφαλοι

Ο βελονισμός αποτελεί βασική, μη φαρμακευτική και απόλυτα αποδεκτή επιλογή για την θεραπευτική αντιμετώπιση των πονοκεφάλων. Ο βελονισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη και αντιμετώπιση των πονοκεφάλων αυτών όπως έχουν διαπιστώσει και οι ερευνητές.

Κόψτε το τσιγάρο με Βελονισμό

Η θεραπεία με βελονισμό για τη διακοπή του καπνίσματος είναι δυναμική και όχι θεραπεία υποβολής. Ο βελονισμός βοηθάει όλους εκείνους που θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν αλλά δεν μπορούν.

Συμβουλες για το Ροχαλητό

Ο χαρακτηρισμός του ροχαλητού ως διαταραχή είναι κατ’ αρχήν εσφαλμένος, μιας και οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι ροχαλίζουν κάποιες νύχτες. Παθολογική σημασία αποκτά το ροχαλητό, όταν έχει αρνητικές συνέπειες στην υγεία.

Ίλιγγος-Ζάλη. Τι μου συμβαίνει;

Όλοι έχουμε βιώσει συμπτώματα ζάλης η ιλίγγου κάποια στιγμή στην ζωή μας. Είναι σκόπιμο να διαχωρίσουμε όμως τις έννοιες ζάλης και ιλίγγου διότι διαφέρουν σημαντικά όσον αφορά το σύμπτωμα, την αιτία προέλευσης και την αντιμετώπιση. Ως ίλιγγος περιγράφεται η ψευδής αίσθηση κινήσεως ενώ το κεφάλι και το σώμα μας παραμένουν ακίνητα.

Αλλεργική Ρινίτιδα: Συμπτώματα-Διάγνωση-Αντιμετώπιση

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια ασθένεια που χαρακτηρίζεται από μια σειρά συμπτωμάτων που προκαλείται από αλλεργική φλεγμονή, δηλαδή από την υπερβολική αντίδραση του οργανισμού στα αερο-αλλεργιογόνα. Τα συμπτώματα επηρεάζουν το ρινικό, οφθαλμικό και πνευμονολογικό σύστημα του αλλεργικού ασθενούς.

ΕΥ-LLLT για την ρινιτιδα

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα νόσημα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ κόσμο γύρω στο 10% στη χώρα μας, και σύμφωνα με έρευνες 50.000.000 σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Η εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα είναι μια συχνή πάθηση που προκαλείται από αλλεργία σε διάφορα αλλεργιογόνα.

Ροχαλητό και Παθήσεις του Αναπνευστικού Συστήματος

Το 30% περίπου του γενικού πληθυσμού ροχαλίζει κάθε φορά πού κοιμάται. Το ροχαλητό συνήθως προκαλείται επειδή υπάρχει κάποιου είδους απόφραξης στην ελεύθερη δίοδο του αέρα στο πίσω μέρος της μύτης και του στόματος.

Εάν κόψεις το κάπνισμα με βελονισμό θα πάρεις κιλά;

Εάν κάποιος κάνει βελονισμό για να κόψει το κάπνισμα δεν πρόκειται να πάρει βάρος διότι δεν θα αυξηθεί η όρεξη του ούτε θα έχει μεγαλύτερη τάση να φάει γλυκά.

Πως Αντιμετωπίζεται ο ασθενής με Ίλιγγο;

Είναι πολύ σημαντικό να τεθεί η σωστή διάγνωση της ζάλης ή του ιλίγγου, διότι ενώ στην πλειοψηφία των περιστατικών δεν πρόκειται για σοβαρής αιτιολογίας σύμπτωμα, πρέπει να αποκλειστούν καταστάσεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον ασθενή.

Ροχαλητό και Βελονισμός

Υπάρχει θεραπεία για το ροχαλητό;
Η κλινική εξέταση από τον ωτορινολαρυγγολόγο μπορεί να αποκαλύψει αρκετά συχνά: στραβό ρινικό διάφραγμα στη μύτη, πολύποδες ή αλλεργική ρινίτιδα, μακριά και παχιά σταφυλή και μαλακή υπερώα, υπερτροφικές αμυγδαλές και αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια), κ.α.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Σε τι οφείλονται οι Αλλεργίες

Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μια συχνή πάθηση που προκαλείται από αλλεργία σε διάφορα αλλεργιογόνα. Στα τυπικά συμπτώματα της εποχιακής αλλεργικής ρινίτιδας περιλαμβάνονται ο κνησμός ή απόφραξη, το υδαρές ρινικό έκκριμα, οι παροξυσμικοί πταρμοί και ο κνησμός της ρινός μετά από έκθεση σε γνωστό αλλεργιογόνο.

Πως γίνεται η θεραπεία βελονισμού;

Η κατανόηση του πώς λειτουργεί ο βελονισμός έχει εξελιχθεί με την πρακτική της και την πρόοδο της επιστήμης. Ο βελονισμός είναι μια απολύτως ασφαλής, ανώδυνη θεραπεία που χρησιμοποιεί λεπτές, ειδικές, αποστειρωμένες βελόνες μιας χρήσης, σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.