Το ανθρώπινο σώμα διαθέτει ενεργειακά κανάλια, ενεργειακοί μεσημβρινοί, μέσω των οποίων ρέει η ζωτική ενέργεια. Οι αρχαίες παραδόσεις είχαν μια βαθιά διαισθητική κατανόηση αυτού του ενεργητικού σώματος  και γνώριζαν πως η επίτευξη ισορροπίας σε αυτές τις ενέργειες είναι απαραίτητη για τη βέλτιστη υγεία.

Η ζωτική δύναμη ή chi ρέει κατά μήκος ενός εξελιγμένου δικτύου ενεργειακών μονοπατιών που κυκλώνουν το σώμα και αποτελείται από δύο είδη δυνάμεων: Γιν και Γιανγκ. Μία ασθένεια πιστεύεται ότι είναι μια παρεμπόδιση της ροής ενέργειας αυτών των καναλιών. 

Πρόσφατα, οι ερευνητές απέδειξαν ότι υπάρχουν μεσημβρινοί.

Τι είναι οι ενεργειακοί μεσημβρινοί;

Το σώμα μας είναι ένα ενεργειακό πεδίο ενσωματωμένο σε άλλο ενεργειακό πεδίο. Η ηλεκτρομαγνητική φύση έχει μετρηθεί από την επιστήμη μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνολογιών όπως μηχανές σάρωσης EKG και MRI για χρόνια.

Ενεργειακοί Μεσημβρινοί και Επιστημονική έρευνα

Οι επιστήμονες στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ επιβεβαίωσαν πρόσφατα την ύπαρξη αυτών των μεσημβρινών, τους οποίους ονομάζουν «πρωτοποριακό σύστημα». Έδειξαν ότι υπάρχουν νέες σωληνοειδείς δομές μέσα και έξω από τα αιμοφόρα αγγεία, στην επιφάνεια του αίματος και των λεμφικών αγγείων και κάτω από το χόριο.

Στην έρευνα, έφεραν μια ειδική βαφή χρώσης σε σημεία βελονισμού που θα μπορούσαν να χρωματίσουν τους μεσημβρινούς και τους επέτρεψαν να δουν τις λεπτές γραμμές. Το χρώμα δεν εμφανίστηκε σε σημεία μη βελονισμού όπου δεν υπήρχαν μεσημβρινοί. 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι γραμμές του μεσημβρινού δεν περιοριζόταν στο δέρμα, αλλά σε ένα συγκεκριμένο σύστημα αγωγών μέσω του οποίου ρέει υγρό. Αυτό το υγρό στη συνέχεια συσσωματώνεται για να σχηματίσει βλαστικά κύτταρα.

Επιπροσθέτως, σε μια άλλη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Φασματοσκοπίας Ηλεκτρονίων και Σχετικά Φαινόμενα, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν απεικόνιση CT αντίθεσης με ακτινοβολία τόσο σε μη βελονισμό όσο και σε σημεία βελονισμού. Οι σαρώσεις CT αποκάλυψαν σαφείς διακρίσεις μεταξύ του σημείου μη βελονισμού και των ανατομικών δομών σημείου βελονισμού.

Η σχέση των μεσημβρινών και της υγείας

Ενεργειακοί μεσημβρινοί.ent

Ενεργειακοί μεσημβρινοί

Το ανθρώπινο σώμα ευδοκιμεί στην ισορροπία, επομένως, μια ισορροπημένη ροή ενέργειας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και του ισορροπημένου τρόπου ζωής. Ο βελονισμός, ο οποίος προέρχεται από την αρχαία Κίνα, είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία παθήσεων. Επιπλέον, ο βελονισμός βοηθάει στην διατήρηση της ισορροπημένης ροής ενέργειας του σώματος μας για να απολαμβάνουμε βέλτιστη υγεία και ευημερία.