Η αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, γνωστή εδώ και 5.000 χρόνια, κατά την οποία χρησιμοποιούνται ιατρικά πιστοποιημένα αιθέρια έλαια, προκειμένου ο ασθενής να χαλαρώσει και να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα της πάθησης που τον ταλαιπωρεί.

Αρωματοθεραπεία: Μερικές σταγόνες αρκούν γαι  την τόνωση και αναζωογόννηση του οργανισμού μας. 

Αρωματοθεραπεία.Ευίασις

Αρωματοθεραπεία

Πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία που έχει σκοπό τη βελτίωση της υγείας μας και την αποκατάσταση ή τη διατήρηση της ισορροπίας μας.

Τα αιθέρια έλαια των φυτών είναι γνωστά για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Άλλοτε διαχέονται στον αέρα για εισπνοές, άλλοτε διαλύονται στο νερό του μπάνιου και άλλοτε αναμειγνύονται με νερό και χρησιμοποιούνται σαν κομπρέσες. Εαν πρόκειται για ιατρικά πιστοποιημένα αιθέρια έλαια η θεραπεία μπορεί να γίνει και με χρήση από του στόματος, με μερικές σταγόνες υπογλωσσίως. Διαλύονται, επίσης, σε έλαια βάσης όπως είναι το αμυγδαλέλαιο και εφαρμόζονται μέσω μασάζ.

Στην αρωματοθεραπεία, πιστεύεται ότι τα αιθέρια έλαια επιδρούν στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον έλεγχο των ορμονών και κάποιοι θεωρούν ότι, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα και δρουν άμεσα στο σώμα.

Βιβλιογραφία

  • Farrar AJ, Farrar FC. Clinical Aromatherapy. Nurs Clin North Am. 2020 Dec;55(4):489-504.
  • Tabatabaeichehr M, Mortazavi H. The Effectiveness of Aromatherapy in the Management of Labor Pain and Anxiety: A Systematic Review. Ethiop J Health Sci. 2020 May;30(3):449-458.