Τύποι Ημικρανίας και Κεφαλαλγίας.

ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ ΤΥΠΟΥ ΤΑΣΕΩΣ

Η κεφαλαλγία τύπου τάσεως είναι η συχνότερη μορφή πρωτοπαθούς κεφαλαλγίας. Εκδηλώνεται με κρίσεις μέτριας κεφαλαλγίας που απλώνεται σε όλο το κεφάλι και. Πολύ συχνά η κεφαλαλγία τύπου τάσεως συνδυάζεται με άγχος και κατάθλιψη.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ

Η ημικρανία είναι μια διαταραχή του εγκεφάλου που εκδηλώνεται με κρίσης κεφαλαλγίας και συνοδών συμπτωμάτων. Ναυτία, εμέτους, ενόχληση στο φως, στις οσμές και στους ήχους, και η επιδείνωση του πόνου με τις κινήσεις είναι χαρακτηριστικά της ημικρανίας.

Ο πόνος που προκαλεί η ημικρανία μπορεί να γίνει αφόρητος! Ενίοτε και όσοι τον βιώνουν δηλώνουν με βεβαιότητα πως ελάχιστες μορφές πόνου μπορούν να συγκριθούν με αυτόν.

ΗΜΙΚΡΑΝΙΚΗ ΑΥΡΑ

Μερικές φορές λίγο πριν από την κρίση, μπορεί να εμφανίζονται στα μάτια διάφορα σχήματα ή και χρώματα που πάλλονται. Ειναι η λεγόμενη ημικρανική αύρα, που προηγείται του πονοκεφάλου στο 1/5 των ημικρανικών ασθενών και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και μια ώρα. Στην ημικρανική αύρα εκτός από τις διαταραχές στα οπτικά πεδία, μπορεί να συνυπάρχουν μουδιάσματα στο πρόσωπο ή σ’ ένα χέρι, όπως και δυσκολία στην έκφραση.

AΘΡΟΙΣΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΑ

Η αθροιστική κεφαλαλγία είναι μια σοβαρή διαταραχή του εγκεφάλου που εκδηλώνεται με κρίσεις πολύ έντονης περιοφθαλμικής κεφαλαλγίας και συνοδών συμπτωμάτων, που περιλαμβάνουν δακρύρροια, πτώση βλεφάρου, ερύθημα επιπεφυκότα (κοκκίνισμα ματιού), ρινόρροια και αιμωδία περιο-οφθαλμική. Ονομάζεται αθροιστική κεφαλαλγία επειδή οι κρίσεις συναθροίζονται σε περιόδους «αθροίσεις» που διαρκούν εβδομάδες ως μερικούς μήνες. Ο πόνος που προκαλεί η αθροιστική κεφαλαλγία είναι συνήθως αφόρητος και όσοι τον βιώνουν δηλώνουν με βεβαιότητα πως ελάχιστες μορφές πόνου μπορούν να συγκριθούν με αυτόν. Είναι πολύ πιο έντονος ακόμη και από την ημικρανία.

Υπάρχει Θεραπέια της Ημικρανίας-Κεφαλαλγίας;

Θεραπεία Ημικρανίας-Κεφαλαλγίας με ΕΥ-LLLT.ent

Θεραπεία Ημικρανίας-Κεφαλαλγίας με ΕΥ-LLLT

Στο εξειδικευμένο ιατρείο του ΕΥίασις, μετά από ενδελεχή μελέτη του ασθενούς και αφού καταλήξει ο ειδικός ιατρός στη φύση του προβλήματος και της αιτιολογίας μπορεί να καθοριστεί και η αντίστοιχη θεραπευτική παρέμβαση.

Επιπλέον, εάν κριθεί απαραίτητο, μέσα από το ασφαλιστικό σας ταμείο, γράφονται απεικονιστικές εξετάσεις, για να βοηθήσουν στην ολοκληρωμένη και εμπεριστατωμένη ανάλυση του προβλήματος.

Στο εξειδικευμένο ιατρείο Ημικρανίας, Πονοκέφαλου, Κεφαλαλγίας του ΕΥίασις εφαρμόζονται νέες θεραπείες, και ειδικά ιατρικά θεραπευτικά πρωτόκολλα ολιστικού βελονισμού και βελονισμού με laser ΕΥ-LLLT, στηριζόμενα στο ιστορικό, την ηλικία και την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή.

Μην αφήνετε τον πόνο να σας ταλαιπωρεί,
να σας χαλάει την καθημερινότιτα
και την ποιότητα της ζωής σας.

Θα απαντήσουμε άμεσα σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε.

Το εξειδικευμένο ιατρείο του ΕΥίασις,
βρίσκεται στην Παραδείσου 3,
Μαρούσι, T.K. 15125.
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 80 11 726