Τι συμβαίνει όταν έχω Ημικρανία;

Στην Ημικρανία για τον εντοπισμό της αιτίας της κεφαλαλγίας, πρέπει να ανασκοπούμε κάποιες μέρες και ώρες πριν την έναρξή της, διότι, τότε εμφανίζονται προειδοποιητικά σημάδια όπως:…

Τα παραπάνω σημάδια οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο τμήμα του εγκεφάλου: τον υποθάλαμο.

Ο υποθάλαμος ελέγχει τα συστήματα πίσω από τα συμπτώματα, την εξισορρόπηση των ορμονών, τον κιρκάδιο ρυθμό και την πρόσληψη νερού. Διαθέτει ευρείες συνδέσεις σε όλον τον εγκέφαλο, ενώ τις ημέρες πριν την ημικρανία είναι πιο ενεργός απ’ ό,τι συνήθως.

Τι Συμβαίνει στην Ημικρανία;ΕΥίαςις

Τι Συμβαίνει στην Ημικρανία;

Η αύρα της ημικρανίας είναι άλλο ένα κοινό προειδοποιητικό σημάδι, που μπορεί να εμφανιστεί με τη μορφή παροδικών οπτικών μεταβολών, μυρμηγκιάσματος ή ακόμα και δυσαρθρία. Τα συμπτώματα ρης αύρας οφείλονται σε αλλαγή του ηλεκτρικού φορτίου της κυτταρικής μεμβράνης που επηρεάζει την εγκεφαλική δραστηριότητα και τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Αν και δεν ξέρουμε τι πυροδοτεί την αλλαγή στο ηλεκτρικό φορτίο, είναι γεγονός ότι εξαπλώνεται στον εγκέφαλο με γρήγορους ρυθμούς προκαλώντας ποικίλα συμπτώματα αύρας, ανάλογα με την περιοχή που επηρεάζεται.

Βασικό ρόλο παίζει το τρίδυμο νεύρο στο στάδιο του πονοκεφάλου. Το τρίδυμο νεύρο μεταδίδει πληροφορίες για αισθήσεις -όπως αφή και θερμοκρασία, από το δέρμα σε μεγάλο τμήμα του προσώπου, στο κρανίο, σε κάποια αιμοφόρα αγγεία, και σε στρώματα του εγκεφαλικού φλοιού.

Όταν ενεργοποιηθεί, το τρίδυμο νεύρο μεταδίδει σήματα πόνου. Κατά τη διάρκεια της ημικρανίας, η οδός του πόνου ευαισθητοποιείται.