Η μπουκωμένη μύτη και η συνεχής καταρροή είναι πολύ ενοχλητικές καταστάσεις. Είτε οφείλονται σε κρυολόγημα, είτε σε ρινοκολπίτιδα ή σε αλλεργία, όταν κάποιος δεν μπορεί να αναπνεύσει από τη μύτη, νιώθει πως πνίγεται!

Μπουκωμένη Μύτη.ent

Μπουκωμένη Μύτη

Πολλές φορές οι ασθενείς χρησιμοποιούν συνεχώς ρινικό σπρέυ για να μπορέσουν να αναπνεύσουν, με αποτέλεσμα να προκαλούν ένα είδος εθισμού. Δηλαδή οι ασθενείς παγιδεύονται σε ένα φαύλο κύκλο κατάχρησης και εξάρτησης που μπορεί να διαρκέσει μήνες ή και χρόνια (αυτή η κατάσταση ονομάζεται φαρμακευτική ρινίτιδα).

Η φαρμακευτική ρινίτιδα εκδηλώνεται μετά από τις πρώτες πέντε ημέρες χρήσης του αποσυμφορητικού. Ήδη μετά τις επτά ημέρες η ζημιά έχει γίνει και ο φαύλος κύκλος της εξάρτησης ξεκινά! Δεν έχει σημασία πόσες φορές την ημέρα χρησιμοποιεί κανείς το σπρέυ. Αν το χρησιμοποιήσει για περισσότερο από μία βδομάδα, η εξάρτηση είναι γεγονός και πλέον, είναι δύσκολο να το διακόψει.

Τι να κάνετε εσείς όταν έχετε μπουκωμένη μύτη

Για να αποφύγετε τη φαρμακευτική ρινίτιδα, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες του ειδικού Ωτορινολαρυγγολόγου και κανενός άλλου! Αν νομίζετε πως πάσχετε από φαρμακευτική ρινίτιδα, πρέπει να μιλήσετε με έναν ειδικό Ωτορινολαρυγγολόγο. Μόνο αυτός μπορεί να σας βοηθήσει.

Τι κάνουμε εμείς

Με στενή παρακολούθηση και στοχευμένη εναλλακτική αγωγή και θεραπεία καταφέρνουμε να «σπάσουμε» το φαύλο κύκλο, να διακόψει ο ασθενής το αποσυμφορητικό spray χωρίς όμως να ταλαιπωρηθεί από μπούκωμα κατά τη διάρκεια της απεξάρτησης.
Ο βελονισμός βοηθάει στην εύκολη και γρήγορη απεξάρτηση από τα αποσυμφορητικά σπρέϋ και την φυσιολογική ρινική αναπνοή.