Το υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει να εξηγηθεί η αιτία του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης.

Επιστήμονες μελέτησαν 55 ασθενείς με ηπατίτιδα C, στους οποίους δόθηκε ένα φάρμακο που προκαλεί παρόμοια αντίδραση σε έναν ιό.

18 από αυτούς είχαν υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα και εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με αυτά του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης. Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μακροχρόνια νόσος με εξαιρετική κούραση.

Επιστήμονες του King’s College επέλεξαν 55 ασθενείς με ηπατίτιδα C. Η συνήθης αγωγή για τη νόσο είναι η ιντερφερόνη-αλφα που προκαλεί το ανοσοποιητικό σύστημα με τον ίδιο τρόπο που το προκαλεί μια ισχυρή λοίμωξη.

Οι ερευνητές μέτρησαν δείκτες κούρασης και ανοσοποιητικού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την αγωγή, παρακολουθώντας ανθρώπους να εμφανίζουν παρόμοια με το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης νόσο.  

Διαταραχή στο ανοσοποιητικό σύστημα στην χρόνια κόπωση.ent

Διαταραχή στο ανοσοποιητικό σύστημα στην χρόνια κόπωση

Στους 18 ασθενείς που εμφάνισαν συμπτώματα παρόμοια με του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης, οι ερευνητές ανακάλυψαν πολύ ισχυρότερη αντίδραση του ανοσοποιητικού στο φάρμακο.

Αυτοί οι ασθενείς είχαν επίσης υπερδραστήριο ανοσοποιητικό σύστημα πριν την έναρξη της αγωγής.