Μπορεί να μην μπορείτε να θεραπεύσετε το κοινό σας κρυολόγημα, αλλά μπορείτε να νιώσετε όσο το δυνατόν πιο άνετα.

Αυτές οι συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν στο κρυολόγημα:

Να Πίνετε πολλά υγρά. Νερό, χυμός, καθαρός ζωμός ή ζεστό νερό με λεμόνι είναι όλες καλές επιλογές. Βοηθούν στην αντικατάσταση των υγρών που χάνονται κατά την παραγωγή βλέννας ή τον πυρετό.

Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη, που μπορεί να προκαλέσουν αφυδάτωση, και τον καπνό του τσιγάρου, που μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά σας.

Δοκιμάστε κοτόσουπα. Γενιές γονέων έχουν δώσει κοτόσουπα στα άρρωστα παιδιά τους. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι η κοτόσουπα βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος και της γρίπης με δύο τρόπους. Πρώτον, δρα ως αντιφλεγμονώδες, αναστέλλοντας την κίνηση των ουδετερόφιλων – κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος που βοηθούν στην απόκριση του σώματος στη φλεγμονή. Δεύτερον, επιταχύνει προσωρινά την κίνηση της βλέννας μέσω της μύτης, βοηθώντας στην ανακούφιση της συμφόρησης και περιορίζοντας το χρόνο επαφής των ιών με τον ρινικό βλεννογόνο.

Κοινό Κρυολόγημα.ent

Κοινό Κρυολόγημα

Ξεκούραση. Εάν είναι δυνατόν, μείνετε σπίτι εάν έχετε πυρετό ή βήχα ή κακουχία. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να ξεκουραστείτε καθώς και θα μειώσει τις πιθανότητες να μολύνετε άλλους.

Να φοράτε μάσκα όταν έχετε κρυολόγημα, εάν ζείτε ή εργάζεστε με κάποιον με χρόνια ασθένεια ή μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Προσαρμόστε τη θερμοκρασία και την υγρασία του δωματίου σας. Διατηρήστε το δωμάτιό σας ζεστό, αλλά όχι υπερθερμασμένο. Εάν ο αέρας είναι ξηρός, ένας υγραντήρας ή ατμοποιητής με κρύο νέφος μπορεί να υγράνει τον αέρα και να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης και του βήχα. Φροντίστε να διατηρείτε τον υγραντήρα καθαρό για να αποτρέψετε την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας.

Επιπλέον Μπορείτε να:

Ανακουφίστε το λαιμό σας. Μια γαργάρα με θαλασσινό νερό – 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι διαλυμένο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό – μπορεί προσωρινά να ανακουφίσει τον πονόλαιμο ή τον γρατσουνισμένο λαιμό.

Χρησιμοποιήστε ρινικές σταγόνες φυσιολογικού ορού. Για να βοηθήσετε στην ανακούφιση της ρινικής συμφόρησης. Δοκιμάστε ρινικές σταγόνες φυσιολογικού ορού, είναι αποτελεσματικές, ασφαλείς και μη ερεθιστικές, ακόμη και για τα παιδιά. Στα βρέφη, οι ειδικοί συνιστούν την ενστάλαξη πολλών σταγόνων φυσιολογικού ορού σε ένα ρουθούνι και στη συνέχεια αναρρόφηση του ρουθούνιου με μια σύριγγα βολβού. Κάνοντας αυτό πριν ταΐσετε το μωρό σας μπορεί να βελτιώσει την ικανότητα του παιδιού σας να θηλάζει ή να παίρνει ένα μπιμπερό και πριν τον ύπνο μπορεί να βελτιώσει τον ύπνο. Τα ρινικά σπρέι φυσιολογικού ορού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερα παιδιά.

Κρυολόγημα.ent

Κρυολόγημα