Η αλλεργική ρινίτιδα είναι ένα νόσημα το οποίο απασχολεί πάρα πολύ κόσμο γύρω στο 10% στη χώρα μας. Τα συμπτώματα και η παθογένεια της αλλεργικής ρινίτιδας έχει πολλές συνιστώσες. Συνεπώς και η αντιμετώπιση αλλεργικής ρινίτιδας είναι πολύπλευρη.

Αντιμετώπιση Αλλεργικής Ρινίτιδας

Αντιμετώπιση Αλλεργικής Ρινίτιδας

Η εποχιακή αλλεργική ρινίτιδα είναι μια συχνή πάθηση που προκαλείται από αλλεργία σε διάφορα αλλεργιογόνα. Τα αλλεργιογόνα αυτά μπορεί να είναι η γύρη που αιωρείται από δέντρα, λουλούδια, χόρτα, γρασίδια ή ακόμη από αγριόχορτα. Επίσης τα αλλεργιογόνα μπορεί να είναι σπόρια από μύκητες. Η γύρη αποτελείται από μικροσκοπικά κύτταρα των φυτών που κάνουν λουλούδια. Η γύρη και τα σπόρια σε ορισμένες εποχές του χρόνου, ιδιαιτέρως την άνοιξη, βρίσκεται σε αφθονία στον αέρα.

Αντιμετώπιση Αλλεργικής Ρινίτιδας

Οι κύριες θεραπείες που εφαρμόζονται στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργικής ρινίτιδας  στο εξειδικευμένο κέντρο ΕΥίασις είναι η αποφυγή των αλλεργιογόνων η φαρμακοθεραπεία, ο βελονισμός, το θεραπευτικό ενδορρινικό ΕΥ-LLLT και οι εναλλακτικές θεραπείες όπως τα ιατρικά αιθέρια έλαια και η γεμμοθεραπεία. 

Επιπροσθέτως, η ειδική ανοσοθεραπεία είναι μόνη θεραπεία, η οποία όχι μόνον ανακουφίζει από τα συμπτώματα των ασθενών, αλλά εξουδετερώνει και την αιτία τους. Η ανοσοθεραπεία εφαρμόζεται μετά την ταυτοποίηση του αλλεργιογόνου, για την απευαισθητοποίηση του ασθενούς από την δράση του.