Καθαρισμός Αυτιών

Η κυψελίδα, ή αλλιώς «κερί των αυτιών», είναι η ουσία που συσσωρεύεται στο εσωτερικό του αυτιού και το προστατεύει, παγιδεύοντας σκόνη, βακτήρια και άλλους μικροοργανισμούς, καθώς και άλλα ξένα σώματα, ενώ παράλληλα λειτουργεί και ως λιπαντικό μέσο για το ακουστικό κανάλι.

Ωστόσο, η περίσσεια συσσώρευσή του, βαθιά στο εσωτερικό του αυτιού, μπορεί να προκαλέσει δυσφορία, ερεθισμό, ζάλη, κνησμό (φαγούρα) και ακόμη και ωτίτιδα και μερική απώλεια ακοής.
Καθαρισμός Αυτιών.ent

Καθαρισμός Αυτιών

Όπως επισημαίνουν τα μέλη της Πανελλήνιας εταιρείας Ωτορινολαρυγγολογίας στους περισσότερους ανθρώπους τα αυτιά αυτοκαθαρίζονται, καθώς το κερί έχει τη φυσική τάση να βγαίνει προς τα έξω. Σε κάποια άτομα, οι αδένες παράγουν περισσότερη κυψελίδα από αυτή που μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από το αυτί. Η επιπλέον κυψελίδα μπορεί να σκληρύνει στον ακουστικό πόρο και να αποφράξει το αυτί.

Συνήθως, η κυψελίδα αποφράσει τον ακουστικό πόρο όταν προσπαθείτε να καθαρίσετε το αυτί και σπρώξετε ακούσια την κυψελίδα βαθύτερα στον ακουστικό πόρο.
Καλέστε για ένα ραντεβού με την ΩΡΛ σας στο ΕΥίασις, εάν τα αυτιά σας έχουν αποφραχθεί από κυψελίδα και δεν μπορείτε να την αφαιρέσετε, όπως επίσης εαν υπάρχει:
  • Έκκριμα από το αυτί
  • Πυρετό
  • Έμμονη απώλεια της ακοής
  • Έμμονη ή ισχυρή ωταλγία

Κλείσε σήμερα ένα ραντεβού και… άκου ξανά
Το ακοολογικό ιατρείο του ΕΥίασις βρίσκεται:
Παραδείσου 3, Μαρούσι.
Τηλεφωνικό κέντρο: 210 80 11 726
www.ent.gr