Αρχική / Αρθρα Βελονισμού / Παθήσεις του Μυοσκελετικού συστήματος / Αντιμετώπιση Αρθρίτιδας με Βελονισμό

Αντιμετώπιση Αρθρίτιδας με Βελονισμό

Αντιμετώπιση Αρθρίτιδας με Βελονισμό

 


Η αρθρίτιδα είναι ένας όρος που αναφέρεται σε περισσότερες από 100 παθήσεις που επηρεάζουν το μυοσκελετικό σύστημα, ειδικά τις αρθρώσεις.
 
Οι πιο συνήθεις μορφές αρθρίτιδας είναι:

ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ: στην ομάδα αυτή ανήκει η ΟΣΤΕΟΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, η πιο κοινή μορφή αρθρίτιδας. Η οστεοαρθρίτιδα προκαλείται όταν μια άρθρωση μεταξύ δύο οστών φθαρεί. Ο χόνδρος μεταξύ των δύο αρθρώσεων παθαίνει βλάβη.
 
Οι πιο συνήθεις αιτίες της οστεοαρθρίτιδας είναι οι εξής:
ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΕΣ: στην ομάδα αυτή εντάσσεται η ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗΣ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, μια ασθένεια που προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων συνήθως στα χέρια, πόδια, γόνατα και ισχίο. Είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα, μια ασθένεια δηλαδή που προσβάλλει τους ιστούς που περιβάλλουν την άρθρωση. 
Η φλεγμονή αυτή προκαλεί πρήξιμο, πόνο και δυσκαμψία των επηρεαζόμενων αρθρώσεων. Η επίμονη φλεγμονή βλάπτει τον χόνδρο και το οστό και οδηγεί σε παραμόρφωση της άρθρωσης. 
 
Συνήθως προσβάλλει σταδιακά όλες τις αρθρώσεις και εκδηλώνεται με τα εξής συμπτώματα :
Επίδραση του βελονισμού στην αρθρίτιδα: 
 
Ο βελονισμός σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό του ασθενούς, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και ασφαλής μέθοδος αντιμετώπισης της αρθρίτιδας. Ο βελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, είτε συμβατικές, είτε εναλλακτικές, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και μεμονωμένα, ως εναλλακτική θεραπεία.

 Εκτός από την άμεση ανακούφιση, ο βελονισμός δρα ανασταλτικά στη ραγδαία επιδείνωση της ασθένειας.

 Βιβλιοφραφία