Αρχική / Αρθρα Βελονισμού / Χρόνια κόπωση και η Tόνωση του οργανισμού με Bελονισμό

Χρόνια κόπωση και η Tόνωση του οργανισμού με Bελονισμό

Χρόνια κόπωση και η Tόνωση του οργανισμού με Bελονισμό
Χρόνια κόπωση, κούραση, εξάντληση.
 
Το ανθρώπινο σώμα δέχεται καθημερινά την επίθεση του χρόνου, πληθώρας τοξινών και λοιμογόνων παραγόντων, του στρες και του άγχους.
 
Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια διαταραχή που χαρακτηρίζεται από τεράστια σωματική και ψυχική εξάντληση. Τα συμπτώματα της χρόνιας κόπωσης με την πάροδο του χρόνου επιδεινώνονται και μπορεί να γίνουν εξουθενωτικά, εμποδίζοντας τον ασθενή από μια φυσιολογική ζωή.

Πρόκειται για μια περίπλοκη διαταραχή που χαρακτηρίζεται από έντονη κούραση η οποία όμως δεν υποχωρεί με ξεκούραση. 
 
Τα άτομα που πάσχουν από το σύνδρομο βιώνουν:
Αιτίες

Στους παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν κόπωση είναι η κατάχρηση αλκοόλ, η κακή διατροφή, οι ιδιομορφίες στη δουλειά με πολλές μετακινήσεις σε μεταφορικά μέσα, οι στερητικές ή ακατάλληλες δίαιτες, η απότομη απώλεια βάρους, η κατάχρηση στον καφέ (πάνω από τρία φλιτζάνια την μέρα) και η αϋπνία.

'Aλλες καταστάσεις και νοσήματα που επίσης μπορεί να προκαλέσουν χρόνια κόπωση είναι: 
Αντιμετώπιση
 
Ο βελονισμός είναι η ολιστική θεραπευτική προσέγγιση που έρχεται να τονώσει και να ενισχύσει τον οργανισμό
χαρίζοντας υγεία, ευεξία και ισορροπία σε σώμα και πνεύμα.
 
Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να θεραπευθεί, με την αφύπνιση των δυνάμεων της αυτοϊασης που πηγάζει σε κάθε οργανισμό. 
 
Η θεραπευτική τεχνική του βελονισμού στην χρόνια κόπωση, βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση ειδικών, λεπτών βελονών σε καθορισμένα σημεία του σώματος για την ενεργοποίηση της ενέργειας Qi, εξισορροπώντας τις λειτουργίες του οργανισμού. Χαρίζοντας ενέργεια, ευεξία, καλή διάθεση.

 

 

Βιβλιογραφία