Ίλιγγος – Ζάλη

Ζάλη, Ίλιγγος, Διαταραχές ισορροπίας, Επίμονη ζάλη αντίληψης-στάσης (PPPD)

Το εξειδικευμένο ιατρείο ΩΡΛ/Νευροωτολογίας του ΕΥίασις, αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά την Ζάλη, τον Ίλιγγο, τις Διαταραχές ισορροπίας και την Επίμονη ζάλη αντίληψης-στάσης (PPPD).

Υποφέρετε από Ζάλη, Αστάθεια, ίλιγγο;

Το κέντρο Ζάλης, Ιλίγγου και Διαταραχών Ισορροπίας του ΕΥίασις, απευθύνεται σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτου ηλικίας που υποφέρουν από ζάλη, ίλιγγο και αστάθεια.

Επίμονη ζάλη αντίληψης-στάσης (PPPD)

Η επίμονη ζάλη αντίληψης-στάσης (PPPD – Persistent Postural-Perceptional Dizziness) είναι μια κοινή αιτία χρόνιας ζάλης. Συνήθως, η PPPD ενεργοποιείται από ένα επεισόδιο ιλίγγου ή ζάλης. Είναι συνήθως θεραπεύσιμη, ειδικά αν διαγνωστεί έγκαιρα.

ΙΛΙΓΓΟΣ & ΖΑΛΗ, μάθε τι μπορεί να φταίει!

Η διάγνωση του είδους και της αιτιολογίας του ιλίγγου και της ζάλης, πρέπει να τεθεί από εξειδικευμένο Ωτορινολαρυγγολόγο-Νευροωτολόγο, ο οποίος στην συνέχεια θα προτείνει την πιο κατάλληλη θεραπεία και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων.

Εξειδικευμένος Έλεγχος Ιλίγγου-Ζάλης

Εξειδικευμένη Εκτίμηση Ιλίγγου-Ζάλης. ΙΛΙΓΓΟΣ & ΖΑΛΗ Μάθε τι μπορεί να φταίει!

Ίλιγγος-Όλα Γυρίζουν

Ο ίλιγγος όταν παρουσιάζεται θορυβεί αρκετά τον ασθενή, καθώς είναι ένα έντονο, βασανιστικό σύμπτωμα που έρχεται χωρίς προειδοποίηση και προκαλεί πανικό και αποδιοργάνωση. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ιλίγγου ο ασθενής αισθάνεται ανήμπορος να εκτελέσει οποιαδήποτε δραστηριότητα, πολλές φορές χρειάζεται κατάκλιση μέχρι το πέρας του επεισοδίου και μετά αισθάνεται υπνηλία και κόπωση. Όταν τα περιστατικά [...]

Πως αντιμετωπίζεται ο Ίλιγγος και η Ζάλη;

Είναι πολύ σημαντικό να τεθεί η σωστή διάγνωση της ζάλης ή του ιλίγγου, διότι ενώ στην πλειοψηφία των περιστατικών δεν πρόκειται για σοβαρής αιτιολογίας σύμπτωμα, πρέπει να αποκλειστούν καταστάσεις που μπορεί να είναι επικίνδυνες για τον ασθενή.

Αντιμετώπιση Ιλίγγου-Ζάλης

Η διάγνωση του είδους και της αιτιολογίας του ιλίγγου θα τεθεί από εξειδιεκευμένο ωτορινολαρυγγολόγο, ο οποίος στην συνέχεια θα προτείνει την πιο κατάλληλη θεραπεία και αντιμετώπιση των συμπτωμάτων. Εάν πρόκειται για Καλοήθης Παροξυσμικός ίλιγγος θέσης, τότε η ανάταξη των ωτόλιθων του ασθενούς θα χρειαστεί να διενεργηθεί από τον ΩΡΛ: 

Αιθουσαία Αποκατάσταση

Η ανάκαμψη από οξεία βλάβη διαρκεί συνήθως από μία έως έξι εβδομάδες, αλλά δεν είναι ασυνήθιστο για υπολειμματικά συμπτώματα όπως η αστάθεια και η ζάλη να διαρκέσει για πολλούς μήνες ή…

Τι είναι η Αιθουσαία Αποκατάσταση

Η αίσθηση της ισορροπίας εξαρτάται από τις φυσιολογικές η όχι αλληλεπιδράσεις: -Του λαβυρίνθου, -Των οφθαλμών…

Το σύστημα της ισορροπίας, η αίσθηση, και ο ίλιγγος

Η ισορροπία καθορίζεται από ένα πολύπλοκο συνδυασμό πληροφοριών που εισρέουν στον εγκέφαλο, από…

Ίλιγγος/Ζάλη της Ημικρανίας

Η ημικρανία είναι ένα από τα χρόνια νοσήματα που προκαλούν σημαντική νοσηρότητα. Είναι σχεδόν τόσο συχνή, όσο και η υπέρταση…

Ίλιγγος- Ζάλη

Ως ίλιγγος περιγράφεται η ψευδής αίσθηση κινήσεως ενώ το κεφάλι και το σώμα μας παραμένουν ακίνητα. Μπορεί να νομίζει κάποιος ότι πέφτει ή παραπατά ή τρικλίζει ή περπατά «πάνω σε σύννεφο»…