Βελονισμός

Λίγα λόγια για τον Βελονισμό

Η ιστορία του βελονισμού ξεκινά πριν από 4.000 χρόνια στην Κίνα και εφαρμόζεται στην Ευρώπη εδώ και 160 χρόνια. Η θεραπευτική τεχνική του βελονισμού, βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση ειδικών, λεπτών βελόνων σε καθορισμένα σημεία του σώματος για την ενεργοποίηση της ενέργειας Qi, με σκοπό την τόνωση, αναζωογόνηση και αυτοϊαση του οργανισμού. Μέσα από το πλήθος των θεραπευτικών επιλογών (φάρμακο-θεραπεία, επεμβατικές τεχνικές κλπ.) ο ιατρικός βελονισμός έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τις δυτικού τύπου ιατρικές θεραπείες.

Ο ιατρικός βελονισμός χαρίζει υγεία, ευεξία και ισορροπία σε σώμα και πνεύμα. Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα που στερείται παρενεργειών και πρέπει να εφαρμόζεται μόνο από ιατρούς κατάλληλα εκπαιδευμένους.

Πρόκειται για μια ολιστική ιατρική που δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να θεραπευθεί, με την αφύπνιση των δυνάμεων της αυτοϊασης που πηγάζουν σε κάθε οργανισμό

Ο Βελονισμός έχει καθιερωθεί διεθνώς σαν ένα ολοκληρωμένο θεραπευτικό σύστημα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO – World Health Organization) και η Ελληνική πολιτεία έχει αναγνωρίσει τον βελονισμό ως Ιατρική θεραπευτική μέθοδο.

Η διετής μετεκπαίδευση του ιατρικού βελονισμού είναι πιστοποιημένη από την ICMART (International Council for Medical Acupuncture and Related Techniques) η οποία αποτελεί τον παγκόσμιο επιστημονικό φορέα του Ιατρικού Βελονισμού, με έδρα τις Βρυξέλλες.

Mε απόφαση του Υπουργείου Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το Ελληνικό κράτος δέχεται τον Βελονισμό ως μέθοδο θεραπείας με την προϋπόθεση ότι η εφαρμογή του θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο από γιατρούς που έχουν αποκτήσει ειδική εκπαίδευση και διαθέτουν εμπειρία στην εφαρμογή του ιατρικού βελονισμού (574/Α4/1191/21-2-1980) (Υ7/οικ./4270/25-6-96).

Οι ενδείξεις του βελονισμού σύμφωνα με την
Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (WHO) είναι οι παρακάτω:

Αναπνευστικές παθήσεις
-Οξεία παραρρινοκολπίτιδα
-Αλλεργική ρινίτιδα
-Κοινό κρυολόγημα
-Οξεία βρογχίτιδα
-Βρογχικό άσθμα
Νευρολογικές παθήσεις
-Κεφαλαλγία-Ημικρανία
-Νευραλγία τριδύμου
-Πάρεση προσωπικού νεύρου
-Πάρεση μετά από Α.Ε.Ε
-Νόσος του Meniere
-Νυκτερινή ενούρηση
-Μεσοπλεύριος νευραλγία
Παθήσεις στοματικής κοιλότητας
-Οδονταλγία
-Πόνος μετά από εξαγωγή δοντιού
-Ουλίτιδα
-Οξεία και χρόνια φαρυγγίτιδα
Μυοσκελετικές παθήσεις
-Περιαρθρίτιδα του ώμου
-Αυχενικό σύνδρομο
-Επικονδυλίτιδα του αγκώνα
-Οσφυαλγία
-Ισχιαλγία
-Οστεορθρίτιδα
-Ρευματοειδής αρθρίτιδα
Οφθαλμικές παθήσεις
-Οξεία επιπεφυκίτιδα
Γαστρεντερικές παθήσεις
-Πυλωρόσπασμος
-Λόξιγκας
-Οξεία γαστρίτιδα
-Χρόνια γαστρίτιδα
-Έλκος 12δακτύλου (ανακούφιση από τον πόνο)
-Οξεία και χρόνια κολίτιδα
-Διάρροια
-Δυσκοιλιότητα

Ο αισθητικός βελονισμός είναι μια φυσική, ανώδυνη και πολύ αποτελεσματική μέθοδο ικανή να εξαφανίση τα σημάδια του χρόνου. Αποτελεί μια ολιστική θεραπεία ομορφιάς και αισθητικής αναγνωρισμέμη σε όλη την Ευρώπη (European Cosmetic Academy of Chinese Medicine) και την Αμερική, χωρίς παρενέργειες και με μεγάλη διάρκεια φυσικών αποτελεσμάτων.

Ενδείξεις ιατρικού βελονισμού

Επιστημονική έρευνα κατέδειξε ότι υπάρχουν ενεργειακοί μεσημβρινοί στο ανθρώπινο σώμα

Το ανθρώπινο σώμα ευδοκιμεί στην ισορροπία. Μια ισορροπημένη ροή ενέργειας είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της καλής υγείας και του ισορροπημένου τρόπου ζωής.

Για ποιές Παθήσεις Είναι κατάλληλος ο Ιατρικός Βελονισμός

Πολλαπλές κλινικές μελέτες σχετικά με τα αποτελέσματα του Ιατρικού Βελονισμού έχουν καταδείξει ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία πληθώρα παθολογικών καταστάσεων.

Η έρευνα για την δράση του βελονισμού συνεχίζεται

Η έρευνα σε μεγάλα πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Ευρώπης, των ΗΠΑ και όλου του κόσμου, για την πλήρη διαλεύκανση του μηχανισμού δράσης του βελονισμού συνεχίζεται…

Οι Δράσεις του Βελονισμού

Η είσοδος της βελόνας προκαλεί την παραγωγή ρεύματος μικρής έντασης (10μΑ) το οποίο διεγείρει την κυτταρική μεμβράνη, προκαλώντας μεταβολές στην ενδοκυττάρια και εξωκυττάρια με τελικό αποτέλεσμα…

Ενδείξεις Ιατρικού Βελονισμού

Οι κυριότερες ενδείξεις του βελονισμού, όπως τις παρέθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας…

Ωτοβελονισμός

Ωτοβελονισμός

Ο Ωτοβελονισμός και η Ωτοθεραπεία είναι η θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί το Πτερύγιο του Αυτιού για τη διάγνωση και την θεραπεία διαφόρων ασθενειών που αφορούν ολόκληρο τον οργανισμό…

Παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος

Ο βελονισμός, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρο σας, είναι μια ασφαλής και εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της αλλεργικής ρινίτιδας που συχνά συνυπάρχει με το άσθμα, του κοινού κρυολογήματος και της βρογχίτιδας. Ο βελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, είτε συμβατικές, είτε εναλλακτικές.

Στοματοδυνία

Η στοματοδυνία, που αναφέρεται επίσης ως σύνδρομο καύσου στο στόμα, χαρακτηρίζεται από χρόνιο πόνο καύσου στη γλώσσα, τα χείλη, τον ουρανίσκο ή ολόκληρο το στόμα.

Βελονισμός για το Ασθμα

Ο βελονισμός σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρο του ασθενούς, μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, είτε συμβατικές, είτε εναλλακτικές…

Βελονισμός για τον Βήχα

Ο βήχας είναι ο τρόπος που το σώμα μας ανταποκρίνεται στις ερεθιστικές ουσίες στο λαιμό και τους αεραγωγούς. Ο βήχας που επιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν είναι μόνο δυσάρεστο και κουραστικό…

Νευρολογικές παθήσεις

Σύγχρονες ιατρικές μελέτες που έχουν πρόσφατα ολοκληρωθεί επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του βελονισμού σε πολλές νευρολογικές παθήσεις, όπως τις ημικρανίες, την παράλυση του προσωπικού νεύρου, την νευραλγία τριδύμου νεύρου, ενώ ο κατάλογός τους συνέχεια διευρύνεται, όσο η έρευνα προχωράει.

Βελονισμός στην αντιμετώπιση του Ιλίγγου-Ζάλης

Ο βελονισμός έχει χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση οξέων ασθενειών, όπως ο πόνος, η ζάλη και ο ίλιγγος στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) για πάνω από 5 χιλιάδες χρόνια.
Θεωρείται ως η καλύτερη θεραπεία με μόνιμα αποτελέσματα για τον ίλιγγο και την ζάλη.

Βελονισμός στην Ημικρανία

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι ο βελονισμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στην πρόληψη των πονοκεφάλων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για τους ανθρώπους …

Βελονισμός στην Παράλυση Προσωπικού Νεύρου

Το προσωπικό νεύρο ευθύνεται για την κινητικότητα όλων των μιμικών μυών, των μυών δηλαδή που συνεργούν προκειμένου να έχουμε εκφραστικότητα. 

Νευραλγία Τρίδυμου νεύρου και Βελονισμός

Η νευραλγία του τριδύμου νεύρου, χαρακτηρίζεται από δυνατό και μικρής διάρκειας πόνο, που εντοπίζεται συνήθως στην κάτω γνάθο και την πλευρά του προσώπου, αλλά μπορεί επίσης…

Παράλυση Προσωπικού Νεύρου

Το προσωπικό νεύρο είναι το κατεξοχήν κινητικό νεύρο του προσώπου. Ευθύνεται για την κινητικότητα όλων των μιμικών μυών, των μυών δηλαδή που συνεργούν προκειμένου να έχουμε εκφραστικότητα…

To Συναίσθημα

Η παραδοσιακή Κινέζικη ιατρική και ο Βελονισμός μπορούν να προσφέρουν θεραπείες που βοηθούν κάποιον που υποφέρει από διαταραχές του συναισθήματος, άγχους και αϋπνίας, να ηρεμήσει το Ζεν μειώνοντας το άγχος και ελαττώνοντας το στρες.

Αυτή είναι μια αποτελεσματική πρώτη γραμμή άμυνας αφού οι έρευνες έχουν δείξει την θετική επίδραση του βελονισμού στη βιοχημεία του εγκεφάλου. Σε αυτή την επίδραση οφείλεται το αίσθημα χαλάρωσης και ηρεμίας που οι ασθενείς νοιώθουν κατά τη διάρκεια και μετά από τις συνεδρίες τους.

Πιστοποίηση της δράσης του βελονισμού στο STRESS

Ο βελονισμός είναι ανάμεσα στις πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για το στρες. Επαναφέρει στον οργανισμό την βέλτιστη υγεία απομακρύνοντας το άγχος και την υπερβολική ανησυχία που σας έχουν οδηγήσει σε μια κατάσταση μόνιμης κόπωσης, σωματικής και ψυχολογικής.

Βελονισμός στην αντιμετώπιση της Aϋπνίας

Η αϋπνία είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί όλο και περισσότερους ανθρώπους. Περίπου ένας στους τρεις ενήλικες υποφέρει περιστασιακά από αϋπνία ενώ το αντίστοιχο …

Βελονισμός στην Αντιμετώπιση του Αγχους/Στρες

Το στρες μπορεί να προέλθει από κάποια κατάσταση ή σκέψη, η οποία προκαλεί απογοήτευση, θυμό ή εκνευρισμό…

Μετεγχειρητικός Πόνος

Υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα και έρευνες για την αποτελεσματικότητα του βελονισμού στο μετεγχειρητικό πόνο. Έχει αποδειχθεία ότι ο βελονισμός επιδρά, επίσης και στην ναυτία και τον έμετο μετά από την χειρουργική επέμβαση.

Βελονισμός στον έλεγχο του Πόνου

Ο βελονισμός είναι αποτελεσματικός για τον έλεγχο του πόνου, των τοπικών οιδημάτων μετεγχειρητικά.

Γενικές Δράσεις του Βελονισμού

Ο βελονισμός έχει βιολογικές επιδράσεις στα νευρικά κύτταρα, την υπόφυση και σε ορισμένα τμήματα του εγκεφάλου.

Απώλεια Βάρους για ρύθμιση υπνικής άπνοιας με Βελονισμό

Η Παχυσαρκία: κινδύνους για την υγεία

Το λίπος δεν είναι ούτε προτέρημα, ούτε φυσικά πλεονέκτημα ή προσόν για καύχημα. 

Ρύθμιση Υπνικής Άπνοιας: Απώλεια Βάρους με Βελονισμό

Η επίτευξη του ιδανικού βάρους είναι ένα πρόβλημα με πολλές όψεις. Ο βελονισμός και η κατάλληλη διατροφή αποτελούν πολύτιμα όπλα στον αγώνα για την απώλεια…

Ροχαλητό: Μειώστε το βάρος με Ωτοβελονισμός

Τα άτομα που δυσκολεύονται να τηρήσουν την δίαιτά τους και συχνά λοξοδρομούν σε λάθος τροφικές επιλογές (junk food), μπορούν να βοηθηθούν…

Διακοπή Καπνίσματος

Ο βελονισμός θα σας βοηθήσει να σταματήσετε τη κακιά αυτή συνήθεια χωρίς κανένα σύμπτωμα στέρησης!

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του Παθητικού Καπνίσματος;

Εκτός από τις αρνητικές επιδράσεις στους ίδιους τους καπνιστές, το κάπνισμα μπορεί να βλάψει και τα αγαπημένα τους πρόσωπα στο σπίτι, στη δουλειά ή στη διασκέδαση.

Είστε έτοιμοι να κόψετε το κάπνισμα;

Το να κόψει κάποιος το κάπνισμα είναι από τις δυσκολότερες αποφάσεις, όπως όλοι οι εθισμοί, άλλωστε.

Ένα τσιγάρο είναι αρκετό για να γίνει ή να ξανά γίνει καπνιστής

Τουλάχιστον 3 στους 5 που δοκιμάζουν ένα τσιγάρο γίνονται καθημερινοί καπνιστές.

Κόψτε το Κάπνισμα με Βελονισμό

Ο βελονισμός για τη διακοπή του καπνίσματος είναι δυναμική και όχι θεραπεία υποβολής.

Συμβουλές για Διακοπή Καπνίσματος

Συμβουλές για διακοπή καπνίσματος

1. Η άσκηση μπορεί να μειώσει το άγχος και να βοηθάει στην χαλάρωση.

2. Η Κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λαχανικών και φρούτων για καλή αποτοξίνωση του οργανισμού. 

Διακοπή Καπνίσματος με Βελονισμό

Ο βελονισμός για τη διακοπή του καπνίσματος είναι δυναμική και όχι θεραπεία υποβολής.  

Η επίδραση του βελονισμού στον καπνιστή

Στατιστικές μελέτες δείχνουν ποσοστό επιτυχίας στη διακοπή του καπνίσματος με βελονισμό 90-95%.

Χρόνια κόπωση και η Tόνωση του οργανισμού με Bελονισμό

Ατονία και υπνηλία, συνέχεια;

Η θεραπευτική τεχνική του βελονισμού στην χρόνια κόπωση, βασίζεται στην ανώδυνη τοποθέτηση ειδικών, λεπτών βελονών σε καθορισμένα σημεία του σώματος για την ενεργοποίηση της ενέργειας Qi, εξισορροπώντας τις λειτουργίες του οργανισμού. Χαρίζοντας ενέργεια, ευεξία, καλή διάθεση.

Χρόνια κόπωση και η Tόνωση του οργανισμού με Bελονισμό

Το ανθρώπινο σώμα δέχεται καθημερινά την επίθεση του χρόνου, πληθώρας τοξινών και λοιμογόνων παραγόντων, του στρες και του άγχους.